Recenze: Šepotání

2. října 2015 v 5:30 | Rory |  Books


Název: Šepotání
Autor: A.G. Howard
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 416
Cena: 299kč
-
Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.

Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice.
-
Můj názor:
Knížka mě zaujala již na první pohled, a to obálkou. Alenku a její Říši divů mám ráda už odmalička. O to více jsem byla nadšenější, když jsem ji dostala k narozeninám! Příběh je dost akční a chytlavý, i když chvilkami se to trochu táhne. Originální pohádce se to moc nepodobá (tím myslím děj), takže to se nebojte, bude vás to bavit. Je to originální ztvárnění, trošku horrorovější než samotná pohádka. Taky tam najdete romantiku, prostě knížka ve stylu YA. V knížce se společně s Alyssou, hlavní hrdinkou, budete rozhodovat mezi dvěma fešáky. :P Kniha končí docela uzavřeně (a hodně nečekaně!), ale je i další díl (trilogie) Divotání. Knížku určitě doporučuji. ;)
-
 


Komentáře

1 Monica. Monica. | Web | 2. října 2015 v 16:16 | Reagovat

Mně naopak obálka vůbec nezaujala a Alenku v říši divů jsem nikdy nečetla, hehe. Asi to nebude nic pro mě :D

2 Kia Kia | Web | 2. října 2015 v 18:06 | Reagovat

Mě se kniha moc líbila, četla jsem i druhý díl a netrpělivě očekávám třetí! :)

3 Lucy Lucy | Web | 2. října 2015 v 20:49 | Reagovat

Kniha je naprosto úžasná:) A obálka naprosto dokonalá! :D

4 steel32 steel32 | Web | 3. října 2015 v 0:43 | Reagovat

možná mi to připomíná spíš království lesních strážců než alenku :DD ale zní to originálně, hlavně ta obálka je fakt dobrá :D

5 Jullie Jullie | Web | 3. října 2015 v 12:23 | Reagovat

Rozpravky uplne uplne davno boli povodne hororove, nie take ake ich pozname dnes. Takze to ze ma knizka hororovy charakter sa mi velmi paci a vyzera to zaujimavo :)

6 dream-little-dream dream-little-dream | Web | 3. října 2015 v 14:33 | Reagovat

Mám ji doma, ale vůbec mě nezaujala. :D

7 Chloé Chloé | Web | 3. října 2015 v 15:04 | Reagovat

Ten obal je krásny :) Štruktúra recenzie sa mi veľmi páči

8 Roxy Roxy | Web | 4. října 2015 v 10:55 | Reagovat

O této knížce už jsem něco málo slyšela ale trochu se bojím toho zeleného textu :/ Každopádně obsah knihy zní zajímavě a ráda bych si ji přečetla. :)

9 Penny Mizuki Allonsy Penny Mizuki Allonsy | Web | 11. října 2015 v 18:48 | Reagovat

Nadherne napsana recenze :) Ja osobne jsem knihu cetla, ale mam z toho ponekud smisene pocity. Misty mi to prislo takove, ze jsem se tezko orientovala (coz je nejspis jenom muj nazor), ale konec me opravdu sokoval. Kazdopadne Divotani mam rozhodne v planu precist :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama