Recenze: Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender

20. srpna 2015 v 17:49 | Rory |  Books


Název: Podivuhodné a krásné soužní Avy Lavender
Nakladatelství: CooBoo
Cena: 299kč
Počet stran: 280
Autor: Leslye Waltonová
-
Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava - skoro ve všech ohledech normální dívka - se narodila s křídly.
Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu.
Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.
-
Můj názor:
Čekala jsem, že ta knížka bude úplně jiná. Jsem zvyklá číst fantasy romanťárny, ale tohle byla prostě jiná knížka. Když jsem ji začala číst, myslela jsem, že přestanu. V knize je dost ironie, pocitů, celá kniha má nádech lyriky. Ale v polovině knihy to začalo být dost napínavé a konečně se dostala na scénu samotná Ava. Ale ten začátek je opravdu nutný, jinak byste nepochopili příběh Avy Lavender. I když jsem zvyklá na trochu jiný žánr, je to kniha, která ve vás zanechá smíšené pocity. Určitě stojí za to, si ji přečíst. Je to - teda pro mě - úplně něco jiného a je to krásná a trochu smutná četba.
 


Komentáře

1 Kia Kia | Web | 21. srpna 2015 v 10:51 | Reagovat

Neslyšela jsem o ní, ale vypadá dobře. Možná ji vyhledám v knihovně. :)

2 Daju  | dajulifestyle.blog.cz Daju | dajulifestyle.blog.cz | Web | 23. srpna 2015 v 17:45 | Reagovat

Hrozně se mi líbí obálka :3 Už dávno jsem řemýšlela o tom, že si ji přečtu, tak snad :D

3 ladiesblog ladiesblog | E-mail | Web | 23. srpna 2015 v 23:02 | Reagovat

Kniha ma zaujala aj vyzorovo (obalka) a aj pribehom. :) Dam jej sancu :)

4 Bofi Bofi | Web | 24. srpna 2015 v 9:48 | Reagovat

Ešte som o nej nepočula, možno si ju niekedy prečítam. :)

5 steel32 & darthnellr steel32 & darthnellr | Web | 25. srpna 2015 v 10:55 | Reagovat

nemůžu se rozhodnout jestli by se mi to líbilo :D jako ten příběh zní úžasně, ale jestli je to ze začátku spíš lyrický a je to zároveň i smutný, tak nevím nevím :D

6 W-violet W-violet | 25. srpna 2015 v 11:33 | Reagovat

Takový tip knížek mám ráda, možná si ji půjčím :)

Nechceš spřátelit? :)

7 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 25. srpna 2015 v 15:54 | Reagovat

Vcelku dobrý námět, někdy po ní mrknu :-) obal má krásný :-)

8 Calistka Calistka | Web | 25. srpna 2015 v 16:06 | Reagovat

Kniha vypadá zajímavě, klidně bych si ji také přečetla. :)

Jsem ráda, že se ti recenze líbila a přišla ti vhod! :)

9 Michaela Michaela | Web | 25. srpna 2015 v 21:14 | Reagovat

♥ začala soutěž  o nejlepší blog , můžeš začít shánět hlasy , hlasování potrvá do neděle ( 30.8 ) tak hodně štěstí!
http://fire-within-le.blog.cz/1508/soutez-o-nejlepsi-blog-hlasovani

10 Laura. Laura. | E-mail | Web | 25. srpna 2015 v 22:47 | Reagovat

Keby si nenapísala svoj názor pod to, knihu určite zavrhnem, lebo originálny opis vo mne vyvoláva protichodné pocity, príde mi to absurdné.. ale ktovie. :D

11 Lena Lena | Web | 26. srpna 2015 v 15:51 | Reagovat

Knížku neznám, ale už obal vypadá fakt dost dobře :)

12 sarah. sarah. | Web | 29. srpna 2015 v 11:43 | Reagovat

O týhle knize jsem ještě neslyšela... Hodně se mi líbí podle obálky... A tvůj názor na ni mě zaujal. Přemýšlím, že se po ní podívám. Moc hezká recenze :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama