Recenze: film Papírová města

25. července 2015 v 19:33 | Rory |  Filmy a seriály


Včera jsem byla v kině na filmu Papírová města. Tak tedy kratší recenze. ;)

Trailer...


Oficiální popis filmu...
Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou.

Můj názor...
Film mě dost překvapil. Opravdu jsem nečekala, že mě to bude tak moc bavit. Knížku jsem nečetla, takže jsem vlastně nevěděla, co všechno se bude dít. Už od začátku mě strašně bavil a furt jsem byla napjatá, jak to dopadne, co se stane dál. Také jsem byla paf z těch soundtracků, které už tak zajímavé scény dokonale doplňovaly. (Ty soundtracky si musím vyhledat) Musím říct, že je to mnohem lepší než Hvězdy nám nepřály. Určitě se Papírová města zařadila na seznám mých nejoblíbenějších filmů. Líbilo se mi všechno, děj, sem tam vtipná hláška/scéna, úžasné soundtracky, furt se něco dělo...a ten konec byl ze všech nejlepší. Nečekaný a přesto tak zajímavý. No, nemůžu spoilovat (píšu to správně???), protože bych vám tím zničila zážitek z celého filmu. ;)

Mé hodnocení...
 


Komentáře

1 Double.Claire Double.Claire | Web | 25. července 2015 v 20:12 | Reagovat

Teď na tom byla sestra, ale já to ani neviděla a ani nečetla zatím, ale třeba se k tomu jednou dostanu, sestra to hodnotila stejně pozitivně jako ty;)

2 Lany Lany | Web | 25. července 2015 v 20:55 | Reagovat

Tiež si plánujem prečítať knižku a  zájsť si na film. Kamarátky mi ho odporúčali a tvoja recenzia ma zaujala, takže sa už tiež neviem dočkať. Jediné, čo ma na tom odrádza je hlavná predstaviteľka Margo, ktorú stvárňuje Cara Delevingne. Tá modelka mi nie je sympatická, podľa môjho názoru vyzerá ako mužatka (a ešte to obočie). Proste som si Margo predstavovala inak. Ale verím, že táto drobnosť mi celkový zážitok vôbec nepokazí. :)

3 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 26. července 2015 v 7:43 | Reagovat

Dneska vidím pátou recenzi na tento film, opět napíšu to samé, na film se rozhodně kouknu, i když mi nesedí hlavní herečka, ale knihu číst už nehodlám :-)

4 L. L. | Web | 26. července 2015 v 9:51 | Reagovat

ještě jsem neviděla, ale snad se k tomu dostanu, když je to ted všude :D :)

5 steel32 & darthnellr steel32 & darthnellr | Web | 26. července 2015 v 18:56 | Reagovat

mě to zaujalo hlavně kvůli caře :D
ale co jsem tak slyšela, tak knížka prej nic moc, ale jestli ten film za to stojí, tak tomu dám určitě šanci :D

6 Michaela Michaela | Web | 26. července 2015 v 20:07 | Reagovat

já jsem si koupila knížku, a až jí přečtu tak se podívám na film, už ted se nemůžu dočkat ♥

7 Sugr Sugr | E-mail | Web | 26. července 2015 v 20:23 | Reagovat

Recenze mě zaujala a ukázka taky. Díky za tip!:-)

8 Gala ♥ Gala ♥ | Web | 27. července 2015 v 11:55 | Reagovat

Byla jsem na něm s mojí nejlepší kamarádkou v pátek, tento film je prostě dokonalý. :) Chtěla jsem tu recenzi napsat taky, .. no, nevadí. :D

9 Heaven Heaven | Web | 27. července 2015 v 14:47 | Reagovat

Knížka byla super a na film uý se těším :)

10 sarah. sarah. | Web | 27. července 2015 v 21:49 | Reagovat

Knížku jsem četla a na film se chystáme s kamarádkou na konci srpna :3 :) po tvojí recenzi se těším ještě víc :)

11 Dendy Dendy | Web | 28. července 2015 v 12:49 | Reagovat

Chtěla jsem jít na premiéru, jelikož jsem zatím nečetla knihu, ale asi na něj zajdu.

12 Kia Kia | Web | 28. července 2015 v 19:31 | Reagovat

Dojdu si pro ni brzy do knihovny :)

13 Pagess Pagess | Web | 29. července 2015 v 7:53 | Reagovat

Dneška na to jdu do kina a mrga moc se Těšín tak snad mě to také bude bavit :)

14 Vall Vall | Web | 29. července 2015 v 18:42 | Reagovat

Knížku jsem četla a celkem se mi líbila.
Hodně bych na PT chtěla jít, ale zatím není čas, no:)
Trailer se mi líbí.
Četla jsem na tento film pozitivní i negativní recenze, no...

15 kathika kathika | E-mail | Web | 2. srpna 2015 v 20:23 | Reagovat

Ja som čitala a aj videla film The Fault in Our Stars a z toho som bola mega unesená a ak toto je ešte lepšie, tak sa mám na čo tešiť :) Najprv si ale chcem prečítať knižku, ktorú som si v Anglicku kúpila ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama